tirsdag den 20. december 2011

Maja Blomsterberg

Tirsdag den 21 dec.
CUPCAKES ER IN! Og jeg elsker cupcakes.
Derfor vil jeg også dele mine yndlingscupcakes med jer - for der er jo slet ikke nok til den søde tand her i julen, så selvfølgelig endnu en kaloriebombe, da konfekten slet ikke havde kvalmende effekt nok.

Jeg har taget billederne undervejs, og på denne måde lavet en lille guide til verdens bedste cupcakes.

Ingredienser:
Cakes:
200 g. lyst og mørkt blandet chokolade.
1 dl. vand
150 g. mel
150 g. blødt smør
2 æg
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
175g. brun farin

Glasur:
100 g. flødeost
50 g. smør
200 g. flormelis
lidt citron saft.

Pynt:
Rød marcipan til roser
Krymmel fra blomsterberg og specialkøbmanden.
+ muffinsformer.


Fremgangsmåde: Hæld vandet i en gryde og få det i kog. Tag derefter gryden væk fra varmen og kom chokoladen i det vandet. Rør til chokoladen er smeltet.


Pisk smør, æg og brun farin sammen til det er jævnt. Kom derefter mel, kakao, bagepulver og vaniliepulver i og pisk igen, til det er pisket ud. Hæld til sidst den smeltede chokolade i og pisk en sidste gang. SLIK SKÅLEN!
Hvis du har, så put engangsmuffinsformene i en metalmuffinsform, så de bevarer deres runde form, eller må man nøjes, men så kommer de bare til at falde lidt ud, men det går nok. Tag to skeer og fordel dejen i 12 muffinsforme. Acceptere det faktum at du nok kunne have lavet 14 hvis du ikke havde slikket skålen.
 Put dem derefter i oven, som skal stå på 155-175 grader alt afhængig af hvor meget du går amok med størrelsen på kagerne. Kagerne skal bages i ca. 30 min.

 Nej nej nej, der er ikke tid til at slappe af, når kagerne er i oven, bare ærgeligt. Nu skal der nemlig laves glasur. Bland flormelis, smør og flødeost sammen og giv et lille skivs citron til sidst. Rør det sammen. Put evt. noget frugtfarve i, eller lad det beholde den cremet farve.Når kagerne er færdige, og er kommet ud af oven er det meget vigtigt at de står til de er helt helt kolde, så at glasuren ikke smelter når man putter den på. Når de er kølet ned kan man som man vil putte krymmel og glasur på. :-)


3 kommentarer:

 1. mmh, hvor ser det bare godt ud! Dem skal jeg da helt sikkert ha' lavet engang i julen :)

  SvarSlet
 2. Du kan bare springe ud i det med sådan
  en luksus fremgangsmåde;)

  SvarSlet
 3. Jamen, det har du jo fuldstændig ret i! ;)

  ps. Julefrokost om nogle få timer - SNAPSILAPSI!

  SvarSlet